- La socialista Carmen Martínez ha assenyalat com tres persones van saltar de la fundació cultural a l’empresa de construcció de col·legis sense que s’haja pogut demostrar que acudiren mai a treballar.
València, 24 de febrer de 2019.- La documentació posada a la disposició dels grups parlamentaris de Corts Valencianes en el marc de la comissió d’investigació del cas Taula, ha permés accedir al llistat de treballadors i treballadores de la Fundació Jaume II el Just. La portaveu dels socialistes en aquesta Comissió, Carmen Martínez, ha detectat alguns noms coincidents que evidencien com “el Partit Popular utilitzava les administracions de tots els
valencians i valencianes per a benefici propi i dels seus afins”. En aquest cas, tres treballadores de la fundació cultural ho van ser també de l’empresa pública Ciegsa en períodes consecutius.
Martínez ha assenyalat que “una altra vegada podem veure com el Partit Popular no ha governat pensant en els valencians, sinó en els seus propis interessos, utilitzant les institucions per a col·locar a la seua gent sense molestar-se ni a dissimular”, i ha recordat que “la gestió del govern del Partit Popular ha sigut una vergonya que continuem pagant tota la societat valenciana, resultarà molt difícil saber quant diners hem perdut en els seus excessos” ha sentenciat.
Les persones identificades que podrien haver sigut contractades amb càrrec a l’erari públic però sense
que tingueren funcions ni lloc de treball són:
– Teodosia de la Torre: va tindre contracte en la Fundació Jaume II el Just des de desembre de 2004 fins al 15 de juliol de 2007. El 12 de juliol d’aqueix mateix any, Màxim Caturla autoritza la seua contractació per a Ciegsa a través d’una ETT per a fer tasques administratives amb una retribució molt similar a la que percebia en la Fundació. En la Fundació tenia contracte d’alta direcció, en Ciegsa un contracte de categoria administrativa.
– Encarnación Mazón Ballester: va estar contractada per la Fundació amb un contracte d’alta direcció des de novembre de 2006 fins al 12 juliol de 2007. El 10 de juliol d’aqueix mateix any, el Sr. Caturla autoritza la seua contractació per a Ciegsa a través d’una ETT com a oficial administrativa i recepcionista amb un salari net anual de 25.200€. Va treballar per a Ciegsa fins que en 2008 el Conseller Font de Mora la nomena directora del seu gabinet.
– Clara Sáez Alepuz: va treballar per a Ciegsa amb un contracte d’alta direcció des d’agost de 2002 fins al 6 de juliol de 2007, moment en què va demanar la baixa voluntària de l’empresa. Tres dies després es va autoritzar una nova contractació per a Ciegsa a través d’una ETT amb una categoria d’oficial administrativa i amb un salari superior al que tenia anteriorment.
Mesos més tard, al desembre de 2007, la Sra. Sáez Alepuz va ser contractada per la Fundació Jaume II, on va romandre fins a 2010, de nou amb un contracte d’alta direcció. Martínez ha indicat que “ningú recorda a aquestes treballadores, algunes d’elles amb funcions de responsabilitat dins de la Conselleria de Cultura i Educació, com és el cas de Clara Sáez, que manifesta haver treballat com a coordinadora de premsa per al gabinet del Conseller Font de
Mora des del 2004 fins al 2012”.
En opinió de Carmen Martínez, “el partit Popular ha governat les institucions valencianes com si foren el seu propi mas, posant i llevant treballadores, adjudicant contractes unilateralment sense cap mena de control i desviant fons per al partit segons declaren els seus mateixos exdirigentes. Ara, a més de les comissions, els sobrecostos i el balafiament, hem d’afegir els sous impropis; resultarà molt difícil arribar a saber la quantitat de milions que ens han robat a la societat valenciana”