Política de cookies
Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxe l'enllaç per a més informació.

X

El PSPV-PSOE demana dotar a les “encaixadores” de taronges de millors condicions laborals per a previndre patologies físiques

You are currently viewing El PSPV-PSOE demana dotar a les “encaixadores” de taronges de millors condicions laborals per a previndre patologies físiques
  • El portaveu d’Agricultura del PSPV-PSOE en Les Corts, David Calvo, assenyala que “és el moment de dignificar les condicions amb les quals dia a dia els professionals del sector primari tiren avant el seu treball”
  • La iniciativa planteja la posada en marxa d’una línia d’ajudes directes per a millorar i condicionar les instal·lacions de les cooperatives hortofructícoles de la Comunitat Valenciana

València, 4 de març de 2022 – – El portaveu d’Agricultura del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, David Calvo, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual es demana dotar a les “encaixadores” de fruites, cítrics i hortalisses de millors condicions laborals per a així previndre futures malalties musculars. A més, la iniciativa planteja la necessitat de posar en marxa una línia d’ajudes directes destinada a les cooperatives hortofructícoles de la Comunitat Valenciana per a millorar i condicionar les seues instal·lacions de tal forma que es reduïsquen els riscos laborals.

En aquest sentit, el diputat socialista ha recordat que “des de la seua aprovació en 1995, la llei de prevenció de riscos laborals ha aconseguit aplicar-se de manera majoritària el sector manufacturer o en el de la construcció, alguna cosa que no s’ha produït en la immensa majoria d’empreses del sector agrícola”. “És el moment d’avançar en la seua aplicació total i dignificar les condicions amb les quals dia a dia s’enfronten els professionals del sector primari per a tirar avant el seu treball”, ha subratllat Calvo.

Així mateix, ha explicat que la iniciativa socialista proposa posar en marxa una campanya de formació i informació “sobre els mètodes que fan possible la reducció del risc present en les labors d’envasament de cítrics, fruites i hortalisses”, així com “dur a terme una avaluació d’aquests llocs de treball amb l’objectiu de proposar solucions de redissenye de les instal·lacions per a reduir els riscos ja identificats”.

“Són molts els treballadors del sector primari que pateixen alteracions musculars arran dels sobreesforços que realitzen en la seua jornada laboral” ha alertat David Calvo, al mateix temps que ha explicat que “aquests problemes acaben pertorbant l’activitat laboral, redueixen la productivitat i poden donar lloc a baixes per malaltia i incapacitat laboral crònica”.

Amb tot això, el portaveu d’Agricultura del PSPV-PSOE en Les Corts ha reiterat “millorar les condicions de treball d’aquests professionals contribuirà a augmentar el seu rendiment i reduir els riscos de patir danys i accidents”.