- La portaveu socialista de Sanitat en les Corts adverteix que els joves han perdut la por al contagi i insta a recuperar l’esperit del ‘Posa-te’l, posa-li’l’
- Les últimes dades reflecteixen que l’ús del preservatiu ha passat del 84 al 75%, els casos de gonorrea s’han multiplicat per nou en els últims 16 anys i la sífilis per més de cinc
València, 6 d’octubre de 2019.– La portaveu socialista de Sanitat en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) que insta a intensificar els plans d’educació sexual davant l’augment de malalties infeccioses. “Els joves han perdut la por al contagi i s’han disparat els casos de malalties de transmissió sexual”, ha advertit la diputada qui ha remarcada la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere en els programes educatius i de formació.
Tal com explica en el text registrat en el Parlament valencià, l’ús del preservatiu entre joves de 15 a 18 anys ha passat del 84% al 75% des de 2002 i, a més, ha indicat Martínez, “són majoritàriament les dones les que utilitzen mètodes barrera per por d’embarassos no desitjats”. Per tant, “des de les administracions públiques hem d’intensificar els esforços per a educar en què la salut sexual és cosa de dues, i va més enllà de mètodes anticonceptius, és una qüestió de salut”, ha apuntat la portaveu del PSPV-PSOE de Sanitat en Les Corts.
Martínez insta a recuperar l’esperit de la campanya ‘Posa-te’l, posa-li’l’ davant les dades reflectides per l’últim informe anual de vigilància epidemiològica de les infeccions de transmissió sexual a Espanya. En ell s’adverteix que la gonorrea s’ha multiplicat per nou en els últims 16 anys i la sífilis per més de 5. “Davant conductes de risc, les institucions no poden baixar la guàrdia”, ha alertat la també portaveu adjunta del grup socialista qui insta a “incrementar les mesures de prevenció, incidint en la població més jove”. Així, en el text insta a la Conselleria de Sanitat a, en col·laboració amb les conselleries que puguen estar implicades, “reforçar els plans d’informació sobre salut sexual i reproductiva, implementar els programes formatius en els centres educatius i programar accions formatives sobre les conductes sexuals de risc”, i tot això, “posant especial atenció a la perspectiva de gènere, de manera que s’estenga la responsabilitat de l’autocura sexual en la població masculina en igual mesura que entre les dones”