Política de cookies
Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxe l'enllaç per a més informació.

X

El PSPV-PSOE demana la creació d’un clúster agroalimentari en la Comunitat que incloga a totes les baules del sector

You are currently viewing El PSPV-PSOE demana la creació d’un clúster agroalimentari en la Comunitat que incloga a totes les baules del sector

• Calvo: “Després de la crisi generada per pandèmia és vital crear un instrument comú per a millorar la competitivitat de les empreses agroalimentàries valencianes i garantir el creixement del sector”

• El portaveu d’Agricultura del PSPV-PSOE en Les Corts, David Calvo, presenta una PNL per a desenvolupar un clúster agroalimentari en la Comunitat i per a establir un ´Pla Estratègic d’Innovació” que unifique objectius

València, 19 de juliol de 2020.- El portaveu d’Agricultura del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, David Calvo, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a instar la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica a crear un clúster agroalimentari per a promoure el treball col·laboratiu i visibilitzar la potencialitat de la innovació i investigació valenciana a nivell nacional i internacional.

En aquest sentit, el diputat socialista ha assenyalat que “la pandèmia de la Covid-19 ha ratificat la importància vital del sector agroalimentari a la nostra regió tant en termes econòmics com socials”. Per tant, ha explicat Calvo, “ara més que mai és vital crear un instrument comú per a millorar la competitivitat de les empreses agroalimentàries valencianes i ajudar a garantir el creixement del sector, mitjançant l’anàlisi d’oportunitats de negoci en un nou context global generat per la pandèmia”.

En aquesta línia, Calvo ha assegurat que “aquest clúster aspiraria a configurar-se en l’agent clau del sector de l’alimentació en la Comunitat Valenciana, a representar a tota la cadena de valor i a promoure la seua competitivitat i el seu posicionament entre els sectors econòmics líders en el nostre territori”.

Així mateix, la iniciativa proposada pel diputat socialista planteja la necessitat de desenvolupar un ´Pla Estratègic d’Innovació´ que determine uns objectius compartits per tots els agents de la cadena agroalimentària (productors, transformadors, distribuïdors i consumidors) a curt, mitjà i llarg termini.

Finalment, Calvo ha destacat el fet que “aquelles comunitats autònomes que han implementat aquestes mesures han obtingut resultats molt positius”. En aquest sentit, per al portaveu d’Agricultura del PSPV-PSOE en Les Corts “és vital que aprenguem les lliçons que ens ha deixat la Covid-19 i generem noves eines per a impulsar a un dels sectors més importants de la nostra economia, que a més resulta vital per a l’equilibri territorial, ja que el teixit empresarial agroalimentari s’estén al llarg de totes les comarques de la Comunitat Valenciana”.