- La portaveu socialista de Sanitat en Les Corts, Carmen Martínez, ha presentat una PNL en la qual també insta a la Conselleria a estudiar l’elaboració d’un pla de digitalització dels processos sanitaris i de reorganització del treball
- Assegura que “l’escenari postCOVID-19 plantejarà grans reptes per al sistema sanitari i s’han d’optimitzar, més si cap, els recursos”
València, 17 de maig de 2020.- La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a instar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a adoptar mesures per a potenciar la telemedicina i flexibilitzar els tràmits burocràtics i administratius en el marc del sistema sanitari, amb la finalitat de dotar de major agilitat al sistema d’Atenció Primària. Així, en la PNL, Martínez demana aprofundir en la flexibilització dels tràmits administratius del sistema sanitari i realitzar un estudi de la càrrega burocràtica que suporten les consultes d’Atenció Primària amb la finalitat d’identificar la part que siga prescindible. Així mateix, planteja la necessitat d’adoptar mesures per a potenciar la telemedicina i estudiar l’elaboració d’un pla de digitalització de la sanitat i de reorganització del treball que contemple la inversió en tecnologies de la informació en Atenció Primària.
Per a Martínez, la posada en marxa d’aquestes iniciatives “és fonamental davant la necessitat d’adaptar el nostre sistema sanitari a conseqüència de la pandèmia global originada per la COVID-19”. En aquest sentit, ha afirmat que aquesta situació porta amb si “la necessitat d’estudiar una nova manera d’organitzar el treball que es realitza des de les consultes d’Atenció Primària”.
“La situació d’Estat d’Alarma i les mesures de confinament han obligat el personal sanitari d’Atenció Primària a adaptar gran part dels seus processos i això ha evidenciat l’excessiva càrrega burocràtica que experimentaven les seues consultes”, ha explicat la diputada socialista, que ha considerat que “l’escenari postCOVID-19 plantejarà grans reptes per al nostre sistema sanitari, i hem de ser capaços d’optimitzar, més si cap, els recursos dels quals disposem”. En aquest sentit, ha instat a “analitzar quins processos són susceptibles d’eixir de les consultes i, o bé realitzar-se per personal no mèdic, o bé tramitar-se informàticament per a alliberar hores d’atenció presencial” i ha destacat que la “nova organització del treball” ha de permetre “que els nostres professionals sanitaris disposen de més temps per a dedicar-ho a activitats preventives, cirurgia menor o activitats docents i investigadores”.
Així mateix, Martínez ha afegit que “l’optimització dels recursos humans del sistema sanitari ha de ser una prioritat”. “Anys de retallades i mala gestió de governs del PP van deixar un forat negre en la sanitat pública valenciana que el Consell de Ximo Puig ha treballat per reconstruir”, ha subratllat, i ha conclòs que “la pandèmia ha demostrat a la societat que els treballadors i les treballadores sanitàries són un pilar fonamental de l’Estat del benestar que hem de cuidar”.