- La portaveu del PSPV-PSOE de Cultura i Patrimoni, Trini Castelló, assenyala la importància del programa ‘Escena Erasmus’ per a “construir Europa i reforçar els seus valors des de la universitat, aprofitant l’afluència d’estudiants que trien la Comunitat Valenciana”
- Castelló destaca que “amb la creació d’un espai d’intercanvi cultural com el teatre”, els i les estudiants “prenen consciència dels reptes als quals s’enfronta actualment Europa”
València, 25 de setembre de 2021.- El PSPV-PSOE ha presentat en les Corts Valencianes una Proposició No de Llei (PNLL) per a fomentar el programa ‘Escena Erasmus’, i crear així un programa europeu estable de producció teatral que tinga com a seu principal la Universitat de València. La portaveu socialista de Cultura i Patrimoni en Les Corts Valencianes, Trini Castelló, ha destacat la importància de ‘Escena Erasmus’, “un programa teatral pioner a Europa que complirà enguany la seua 13a edició i pel qual ja han passat més de 300 alumnes”. “Aquest projecte ajuda a construir Europa i a reforçar els seus valors des de la universitat, aprofitant l’afluència d’estudiants que tria la Comunitat Valenciana com a destí Erasmus”, ha assegurat Castelló.
“El programa va nàixer per a crear una xarxa d’universitats per a promoure el flux de produccions teatrals interpretades per estudiants Erasmus”, ha explicat Trini Castelló, qui ha recordat que “València és la ciutat que més estudiants ‘Escena Erasmus’ acull de tota Europa, per la qual cosa la Universitat de Valéncia és la seu idònia per a aquest programa”. “Aquestes experiències culturals, que realitzen grups d’estudiants Erasmus al costat d’estudiants locals, són una manera de fomentar la cultura valenciana i d’estendre-la per tota Europa”, ha celebrat la portaveu socialista.
D’aquesta manera, amb la creació de “un espai d’intercanvi cultural i lingüístic com és el teatre”, els i les estudiants “prenen consciència dels reptes als quals s’enfronta actualment Europa, com la igualtat, les crisis migratòries, el despoblament o el canvi climàtic, entre altres”. “Els i les valencianes no som aliens a aquesta realitat”, ha destacat Castelló, “per la qual cosa impulsar el debat sobre aquests reptes entre els joves valencians i europeus és el primer pas per a solucionar-los”. “Així, des de l’aprenentatge i amb l’intercanvi de pràctiques innovadores, aquest programa facilita l’avanç cap a un espai europeu educatiu comú capaç d’abordar els reptes de hui i de demà”, ha conclòs Castelló.