- El portaveu socialista d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Benestar Animal en Les Corts, David Calvo, explica que es tracta d’una proposta pionera que situaria a la Comunitat a l’avantguarda en matèria de seguretat alimentosa
- El diputat socialista destaca que aquesta iniciativa segueix la línia de treballat que ja s’està impulsant des de les institucions europees
València, 20 de desembre de 2020.- El grup socialista en Les Corts *Valencianes ha presentat una Proposició No de Llei (*PNL) per a crear el distintiu Gallines Lliures de Gàbies que permetrà avançar en benestar animal i situar a la Comunitat Valenciana a l’avantguarda de la matèria en convertir-la en la primera comunitat autònoma a instaurar-ho. La iniciativa, presentada pel portaveu socialista d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Benestar Animal en el parlament valencià, David Calvo, en col·laboració amb l’ONG Equalia, aposta per un model de cria de gallines que afavorisca una indústria agroalimentària sostenible i contribuïsca a equilibrar l’oferta i la demanda del mercat.
En este sentit, el portaveu socialista de Benestar Animal del PSPV-PSOE ha destacat la necessitat d’avançar cap a “un sistema alimentari en el qual la sostenibilitat siga l’element central”. “La societat i les granges de la Comunitat estan cada vegada més conscienciades i compromeses amb en el funcionament ètic de la indústria, i des de les administracions públiques hem d’apostar per impulsar polítiques que responguen a les inquietuds dels valencians i valencianes”.
“Volem situar a la Comunitat Valenciana com a pionera en aquesta mena d’iniciatives i convertir-la en l’espill en el qual altres comunitats autònomes puguen mirar-se per a avançar en la salut animal” ha destacat Calvo, qui a més ha apuntat que la proposta “segueix la línia de treball ja impulsada des de les institucions europees”.
En la mateixa línia, el diputat socialista ha alertat que “les evidències científiques conegudes en aquest moment assenyalen que la cria en gàbies compromet seriosament el benestar de l’animal”. Per tot això, el portaveu del PSPV-PSOE proposa treballar perquè els serveis de restauració públics es proveïsquen únicament d’ous procedents de gallines lliures de gàbia i impulsar un sistema d’acreditació.