- El portaveu socialista de Turisme, Vicent Arques, ha presentat una PNL perquè el Ministeri constituïsca una taula de treball en la qual es debata la modernització del programa
- Arques planteja realitzar “un estudi real” al costat del sector hoteler per a conéixer el cost que tindria adaptar el servei a la nova normalitat
València, 14 de març de 2021.- El portaveu del PSPV-PSOE de Turisme en Les Corts Valencianes, Vicent Arques, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual es planteja la necessitat de reformar el programa de l’IMSERSO per a adaptar-lo a la nova situació soci-sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus. Així, la iniciativa insta el Govern d’Espanya a realitzar un “estudi real del programa” al costat del sector hoteler per a conéixer el cost que tindria aquesta adaptació i a incrementar la partida pressupostària destinada al programa amb la finalitat d’augmentar l’oferta disponible.
“Tots som conscients de les grave conseqüències que la pandèmia ha provocat en el sector turístic valencià i no hi ha dubte que el programa de l’IMSERSO és una palanca ideal per a impulsar la seua activitat” ha afirmat Arques, al mateix temps que ha qualificat de “vital” adaptar el servei a la nova normalitat perquè es tracta de “un programa que porta més de 35 anys en funcionament i gràcies al qual cada any visiten la Comunitat més de 200.000 persones”. “És un generador d’ocupació, d’activitat econòmica i també de felicitat” ha apuntat.
En esta línia la iniciativa, que segueix la línia de les reivindicacions que el sector i Turisme Comunitat Valenciana han traslladat al Govern central, planteja la constitució d’una taula de treball en la qual el Ministeri d’Indústria Comerç i Turisme i les organitzacions representatives aborden la reforma, es plantegen les mesures necessàries perquè el programa continue sent viable així com el seu cost.
Finalment, la proposta recorda l’important paper que juga la vacunació per al futur de estos viatges i proposa “accelerar les previsions de vacunació dels majors de 65 anys per a poder reprendre’ls en la major brevetat i amb les condicions sanitàries adequades”. “L’esperança de poder tindre a l’estiu a una gran part de la població vacunada obri la possibilitat que el programa puga reprendre’s al llarg de 2021”, ha conclòs.