- Els socialistes recorden que “l’abordatge abolicionista ha de fer-se des de les administracions” i condemnen l’ordenança aprovada a Alacant: “Va en contra de la protecció de la llibertat i seguretat de les dones”.
- La ministra de Justícia, Pilar Llop, i la secretària d’Igualtat CEF-PSOE, Andrea Fernández, han participat al costat de la sotssecretària general i secretària d’Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, i la secretària general del PSPV València ciutat i vicealcadesa de València, Sandra Gómez, en l’acte ‘8M. Més feminisme. Millor democràcia’.
València, 24 de febrer de 2022 – La ministra de Justícia, Pilar LLop, ha advertit hui que “apostar pel regulacionismo de la prostitució implica convertir a l’Estat en proxeneta” i ha recordat que “una societat democràtica no pot consentir que això ocórrega”. Així s’ha manifestat en l’acte federal ‘8M. Més Feminisme. Millor democràcia” convocat hui a València en el qual també ha participat la secretària d’Igualtat CEF-PSOE, Andrea Fernández, la sotssecretària general i secretària d’Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, el secretari d’Organització dels socialistes valencians, José Muñoz, i la secretària general del partit a València i vicealcadesa de la ciutat, Sandra Gómez.
La ministra Pilar Llop ha afirmat que “l’abordatge abolicionista s’ha de fer des de totes les administracions i no donant-li l’enfocament s’ha donat a l’Ajuntament d’Alacant” ja que, ha apuntat, “va en contra de la protecció de la llibertat i la seguretat de les dones”: “Les administracions hem de treballar per la sensibilització social, l’assistència i la recuperació de les víctimes”. A més, la ministra ha recordat que “la clau i la clau per a aconseguir la societat lliure i igualitària que necessitem i desitgem està en l’educació”.
Per part seua, la secretària d’Igualtat CEF PSOE, Andrea Fernández, ha apostat per “abordar la qüestió de la prostitució com una qüestió de democràcia que s’ha d’afrontar de manera conjunta” i ha assenyalat que “aquest és l’últim reducte de misogínia que queda en aquesta societat, i hem d’enfrontar-nos a ella des del punt de vista legal”. “Necessitem de l’exèrcit de la nostra militància per a aconseguir canviar el país” ha destacat, al mateix temps que ha reiterat que “els socialistes alçarem la bandera abolicionista i donar aquesta batalla encara que ens quedem soles”.
Així mateix, la sotssecretària general i portaveu d’Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, ha remarcat les accions que es poden dur a terme des del punt de vista local les quals “han d’estar enfocades a castigar el puter i a acompanyar a les dones prostituïdes perquè tinguen un projecte de vida i oportunitats com la resta de la societat”. Domínguez ha assenyalat també la necessitat de “cridar a les coses pel seu nom: les dones prostituïdes són víctimes” i ha subratllat que “quan parlem de prostitució estem parlem també de violència masclista provocada pel patriarcat que ens fa pensar que el nostre cos és una cosa i la nostra ment altra”.
A més, el secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha afirmat que “tenim per davant un futur esperançador en el qual el treball d’homes i dones farà que el moviment feminista siga imparable”: “No tornarà arrere”. Muñoz s’ha sumat a les crítiques sobre l’ordenança de la vergonya d’Alacant i ha lamentat que des d’algunes administracions valencianes “s’estiguen impulsant polítiques i legislacions involucionistas”.
Finalment, la secretària general del partit a València i vicealcadesa de la ciutat, Sandra Gómez, ha assegurat que “no podem confondre la llibertat amb la realitat, ja que la immensa majoria de les dones prostituïdes estan obligades” i ha reclamat “un marc legal que permeta a les ciutats perseguir les noves formes de prostitució que estan apareixent”. “No hi ha dona que de manera lliure trie la prostitució per a tindre un projecte de vida”, ha conclòs.