- El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE ha clausurat hui la presentació del llibre ‘A l’empara del feminisme’, d’Amparo Rubiales i Octavio Salazar, que ha organitzat el Espai de Reflexió María Cambrils
- Ximo Puig destaca reptes pendents com l’abolició de la prostitució: “No és una professió, és esclavitud” i diu sentir-se “orgullós de les dones socialistes que defensen el feminisme amb claredat, nitidesa, i sense confondre’l amb *identitarismo”
València, 3 de juny de 2021.- El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha destacat hui que el feminisme ha sigut “l’element més important que ha possibilitat l’avanç ideològic en l’últim segle”, i ha afirmat sentir-se “orgullós” de les dones socialistes que “defensen el feminisme amb claredat, nitidesa, i sense confondre’l amb una altra mena de identitarismos”. Així ho ha afirmat durant la clausura de la presentació del llibre ‘A l’empara del feminisme’, d’Amparo Rubiales i Octavio Salazar, que ha organitzat el Espai de Reflexió María Cambrils, i en la qual també han participat la secretària d’Igualtat de la CEN del PSPV-PSOE, Rosa Peris, i *Ciprià Císcar, del Espai de Reflexió.
“La reflexió i la lluita entorn del feminisme ha de ser permanent i ha de convertir-se en una absoluta prioritat”, ha defensat el president, que ha destacat com a repte pendent cap a la igualtat d’homes i dones l’abolició de la prostitució: “La prostitució no és una professió, és esclavitud”, ha subratllat el dirigent socialista, que ha afegit que “el feminisme no és un concepte tancat, tot el contrari”. “Encara hui hi ha els qui no entenen que no es pot ser demòcrata sense ser feminista”, ha afegit.
A més, el secretari general del PSPV-PSOE ha destacat la figura de la socialista valenciana Carmen Alborch, de qui ha subratllat la seua capacitat de “unir a persones diferents” entorn de la lluita per la igualtat. Així mateix, ha assenyalat el seu compromís amb la lluita contra “el terrorisme masclista”, que ha definit com “el principal problema que té encara aquesta societat”. “Queda molt camí per recórrer”, ha considerat Ximo Puig, que ha cridat els homes a “sumar-se al treball per la igualtat real”. En aquest sentit, ha cridat a “reflexionar junts sobre com cremar etapes més ràpidament per a arribar a aconseguir la igualtat que està reflectida en les normes però que sembla que està lluny de ser una realitat”.
Per part seua, la secretària d’Igualtat de la CEN del PSPV-PSOE, Rosa Peris, ha destacat la importància de les polítiques d’igualtat de gènere en la Comunitat Valenciana, especialment després del “llarg hivern per al feminisme” que van suposar dues dècades de Governs del Partit Popular. “Hui, afortunadament, el moviment feminista treballa juntament amb les administracions”, ha afegit. Així ho ha expressat també Ciprià Císcar, de l’Espai de Reflexió María Cambrils, que ha destacat el paper de les dones que, com l’autora, “han sigut presents en la lluita per la igualtat, fins i tot en moments en els quals era dificilíssim trobar a una sola dona en les institucions públiques”. “Arribarà el dia en què la igualtat serà real i no es parlarà ja de patriarcat”, ha defensat Císcar.
Quant a l’autora, Amparo Rubiales, ha repassat la seua trajectòria professional i lloc en valor la figura de les referents del feminisme que han marcat la seua obra, entre les quals ha destacat a la socialista Carmen Alborch. D’altra banda, ha posat en valor la gestió del president Ximo Puig, que, ha afirmat, “ha defensat la salut dels valencians i les valencianes en el més dur de la pandèmia”. “Ximo Puig és un referent que representa el millor del socialisme”, ha considerat. Per part seua, el també autor del llibre, Octavio Salazar, ha assenyalat com un dels reptes pendents de la societat “la reivindicació de la memòria de les dones pioneres en molts espais i responsabilitats i que estan molt presents en com construïm aquest país”.