- El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE anuncia l’elaboració de l’estatut de l’investigador i la investigadora sanitaris que millore les condicions laborals
- La consellera i candidata a les Corts per Alacant Ana Barceló i la investigadora Ana Lluch destaquen que “la sanitat pública i universal és fonamental per a garantir la igualtat”
València, 30 de març de 2019.- El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dissabte que està “negociant, amb racionalitat i diàleg, la reversió de l’àrea de salut de la Marina” i ha anunciat que “si en els pròxims dies no hi ha acord perquè les empreses concessionàries continuen enrocant-se en les seues posicions, començarem el procés de rescat”. “És un compromís que adquirim amb la ciutadania, i en el qual existeix una voluntat social important perquè La Marina torne a ser públic i que té com a objectiu millorar la gestió i l’atenció als pacients”, ha explicat Ximo Puig durant la celebració de la jornada ‘La Sanitat com a garantia d’igualtat’ organitzada pel PSPV-PSOE.
El líder dels socialistes valencians ha anunciat també que la pròxima legislatura s’elaborarà l‘Estatut de l’investigador i la investigadora perquè “no hi ha futur en la medicina ni en la ciència sense recerca i no hi ha recerca sense professionals que la practiquen”. Així, ha assenyalat que aquest estatut “fixarà i millorarà les condicions laborals, garantirà l’estabilitat dels i les investigadores i permetrà donar continuïtat als qui han fet un bon treball”.
El president de la Generalitat ha destacat que aquesta legislatura ha servit de “reparació i recuperació de drets amb un augment des de 2015 del 20% del pressupost de Sanitat, més de 1.000 milions d’euros més que amb el PP”, i ha valorat que 32.500 persones tornen al sistema després de l’aprovació de la universalitat de la sanitat, que 1’2 milions de persones no paguen copagaments i que 15.000 persones malaltes de Hepatits C van poder accedir al seu tractament perquè la Generalitat va pagar el medicament.
Una altra de les decisions de les quals ha fet balanç ha estat de la reversió de l’Hospital de la Ribera que compleix un any i de la qual Ximo Puig ha assegurat que “veiem com ha millorat la prestació del servei amb un augment del 5% de les operacions i un increment de la plantilla en 466 professionals”. “El lideratge del benestar social ha de ser públic”, ha remarcat el dirigent socialista per a finalitzar assenyalant que “hi ha hagut grans avanços per a garantir i millorar un dels millors sistemes sanitaris del món, però que encara queda molt per fer”.
GARANTIR LA IGUALTAT
La consellera de Sanitat i cap de llista en la candidatura d’Alacant per a les Corts Valencianes, Ana Barceló, ha destacat que el PSPV-PSOE “defensem la sanitat pública com una forma de garantir la igualtat, que atenga a totes les persones i que no deixe que ningú caiga en la malaltia sense poder ser atés”. “Estem compromesos amb el benestar social i per això treballem per a ampliar les fronteres dels drets i els serveis públics”, ha assegurat Barceló.
Així, ha contraposat el “canvi de rumb” que ha viscut la sanitat valenciana des de 2015 amb “recuperació dels departaments de salut que estaven en mans privades, multiplicació de la inversió pública, augment del personal amb convocatòria de places d’ocupació pública, l’atenció de zones anteriorment oblidades i abandones i la posada en marxa de programes de salut públics que estan donant un gran resultat”.
En la jornada també ha participat la catedràtica de la Universitat de València i investigadora oncològica, Ana Lluch, qui ha valorat que la sanitat “no només és l’atenció als malalts, sinó que també és la recerca” perquè “la recerca és la que dóna qualitat a l’atenció i sense recerca no hi haurà progrés en la medicina”. Així mateix, ha destacat que la sanitat universal pública i de qualitat “és un dels punts més importants per a garantir la igualtat” i per això ha reivindicat la necessitat de “lluitar per a conservar-la i no abaixar mai la guàrdia”.
Finalment, el catedràtic de Fisiologia i director de l’Institut Gerontològic de la Comunitat Valenciana, José Viña, ha incidit en la importància de les polítiques públiques per a “augmentar la longevitat i comptar amb un envelliment en les millors condicions de salut possible” i el director general de Farmàcia de la Conselleria de Sanitat, José Manuel Ventura, ha destacat que la fi dels copagaments ha suposat “que centenars de milers de persones que estaven en una situació econòmica més vulnerable no abandonen els seus tractaments per falta de recursos”.